Skip to content

Miten varautua yleisimpiin yrityksiin kohdistuviin turvallisuusuhkiin

Yrityksillä on useita erilaisia turvallisuuhkia, joihin on välttämätöntä varautua. Turvallisuudesta huolehtiminen on kuin hankkia rankalauta yhtiölle, jossa voi turvallisin mielin oleskella tuettuna! Teknologian myötä yrityksillä on arvokasta tietoa IT-palvelimillaan.

Tiedostot sisältävät yrityksen arvokkainta pääomaa: markkinointisuunnitelmia, talousasioita ja liikesalaisuuksia. Tietojen häviäminen tai päätyminen vääriin käsiin on tuhoisaa ja vahinkoja on vaikea korvata. Käsittelemme nyt joitakin yleisimmistä turvallisuusuhkista, joihin jokaisen yrityksen on hyvä varautua.

Suojaa yrityksesi matkapuhelimia ja huolehdi kulunvalvonnasta

Yrityksen työntekijöiden käytössä oleviin älypuhelimiin liittyy paljon turvallisuusriskejä. Puhelimet voivat hävitä tai joku voi varastaa niitä. Puhelimen häviämisessä suurin riski ei liity puhelimen fyysiseen menettämiseen, koska uudet eivät ole kalliita. Suurin riski on puhelimen sisältämän kallisarvoisen datan vaarantuminen. Siksi on tärkeää, että puhelimet suojataan tarpeeksi vahvalla pin-koodilla ja salasanalla.

Fyysinen kulunvalvonta yrityksen tiloissa on tärkeää. Yrityksen avaimet tulisi suojata juoksevalla tai satunnaisella numeroinnilla, niin että jokainen avain voidaan yhdistää sen käyttöluvan omaavaan työntekijään. On myös tärkeää, että avaimet pystytään tarvittaessa kuolettamaan ilman suuria kustannuksia, koska avaimilla on taipumus hävitä.

Huolehdi tietokoneista ja tietoturvasta

Tietoturvasta huolehtimista ei voi korostaa liikaa. Vanhat tietokoneet tulisi hävittää asianmukaisesti. Monesti yritysmyynnissä, käytöstä poistuneet tietokoneet voidaan hävittää veloituksestta myyjäliikkeen toimesta. Yrityksen tietoturvan kannalta on tärkeää, että virustorjunta on ajan tasalla ja IT-järjestelmät ovat suojattuja vahvoilla salausjärjestelmillä. Salasanoja ei saisi säilyttää yrityksen tiloissa, vaan ne tulisi opetella ulkoa ja niitä kannattaa vaihtaa usein.